колачиња

Што се колачиња?

Колачиња се мали текстуални фајлови кои се ставаат во Вашиот компјутер од страна на некои страници. Ова претставува начин да интернет страницата Ве препознае при Вашата следна посета (за алатки како „запомни ме“ за пријавување).

Колачиња на www.datalab.ch

Интернет страницата www.datalab.ch ги користи следниве колачиња..

PHPSESSID Колачето е поставено од ПХП. Содржи сесија за ИД и истекува со завршувањето на сесијата (кога ќе го затворите Вашиот пребарувач). Потребно е за нормално функционирање на страницата. Не содржи никакви лилни информации.
_ga
_gat
Овие колачиња се поставени од Гугл Аналитикс за да ги снимаат статистиките за посетители на страниците (детали).Некои истекуваат со сесијата, некои траат подолго. Тие не се потребни за нормално функционирање.
complianceCookie Ова колаче Ве известува кога страницата користи колачиња. Трае 14 дена и нуди превенција од известувања кои ќе се прикажуваат повторно.

Ве молиме обратете се на webmaster@datalab.si за било какви проблеми со кои би можеле да се соочувате.

Пдесувања на пребарувачот за колиња

Пребарувачите сами по себе дозволуваат колачиња. Доколку би сакале да ги избришете колачињата или да промените како пребарувачот ги доживува, следете ги инструкциите кои вашиот пребарувач..

Откако ќе ги поставите поставките за колачињата на Вашиот пребарувач, страницата ќе се усогласи со поставувањата. Постоечките колачиња можат да бидат избришани од поставките на пребарувачот.

Share This