Комплетно решение за модерно управување со фарма

Имајќи ја предвид комплексноста на земјоделството, ги комбиниравме различните земјоделски активности во еден систем во кој се вклучени апликации, различни интеграции на IoT, доставување на податоци базирани на интернет услуги, како и комплетна позадинска обработка. Сè е прилагодено на потребите на земјоделците.

МЕРЛИВО. УПРАВУВАНО. ПРОФИТАБИЛНО.

Грозје и вино

Овошје и јаткасти култури

Дигитализацијата на вашиот бизнис носи бенефиции кои веднаш се видливи.

PANTHEON Farming ќе го зголеми вашиот приход и истовремено ќе ги намали трошоците.

Save Time

Заштедете време

Успешното управување со фарма одзема доста време. Потребно Ви е големо количество на точни податоци за да можете да носите брзи и точни одлуки. Погрешните одлуки се едноставно прескапи.

Save Time

Заштедете време

Успешното управување со фарма одзема доста време. Потребно Ви е големо количество на точни податоци за да можете да носите брзи и точни одлуки. Погрешните одлуки се едноставно прескапи.

Дигиталните решенија ви овозможуваат да работите многу побрзо и многу поточно. PANTHEON Farming Ви дава детален преглед на Вашето производство со само еден клик.

Reduce Costs

Намалете ги трошоците

Вашите трошоци можат да бидат намалени, без разлика на големината на Вашата фарма. Направете технологијата да работи за Вас и подобрете ги Вашите финансии.

Reduce Costs

Намалете ги трошоците

Вашите трошоци можат да бидат намалени, без разлика на големината на Вашата фарма. Направете технологијата да работи за Вас и подобрете ги Вашите финансии.

PANTHEON Farming овозможува да вршите мониторинг врз Вашето производство на целата фарма. Со вредни податоци, можете да носите подобри одлуки за во иднина. Можете да ги намалите Вашите трошоци и да ја направите Вашата фарма попрофитабилна.

Be Eco-friendly

Бидете пријателски настроени кон животната средина

Еколошкиот фактор на управувањето со фарми станува се поважен. Одржливоста е во срцето на многу политики и иницијативи на ЕУ.

Be Eco-friendly

Бидете пријателски настроени кон животната средина

Еколошкиот фактор на управувањето со фарми станува се поважен. Одржливоста е во срцето на многу политики и иницијативи на ЕУ.

PANTHEON Farming Ви ја дава можноста да ги оптимизирате ресурсите и да го минимизирате отпадокот. Животната средина ќе ви биде благодарна, а Вашата фарма подобна за користење средства од фондови на ЕУ, субвенции и други проекти.

Како да зачекорите по дигиталниот пат

Одлучете се и почнете да ги базирате Вашите одлуки на основа на податоци наместо на интуиција.

Што треба да земете предвид

Пред да започнете со работа треба да земете предвид колку вие сте дигитализирани, која технологија Ви треба и како ние можеме да Ви помогнеме со оваа одлука.

Како да распоредувате

Не Ви требаат никакви научници за податоци, експерти за сигурност, развивачи на апликации или советници за ИТ. Целото знаење е веќе интегрирано во системот.

Како да го активирате

Користејќи ја нашата поддршка за имплементација, онлајн поддршка и други извори ќе Ви олеснат да го активирате системот и оптимално да работите во него.

Како целосно да го искористите

Нови алатки на Вашата постоечка верзија на PANTHEON Farming се надоградуваат автоматски или се додаваат по Ваше лично барање.

Моќни интеграции

PANTHEON Farming интегрира некои од најдобрите земјоделски решенија.

 • icon_machinery

  Земјоделска механизација

  Како што еден од 160-те членови на ЗИЕФ (Земјоделска индустрија и фондација за електроника), ние сме вклучени во спроведување на стандардот ISOBUS.
 • icon_robots

  Роботи за молзење

  Можност за увоз на податоци за измолзено млеко преку Вашиот робот за молзење.
 • icon_sensors

  Сензори на парцелите

  Автоматското следење на штетници преку систем кој врши мониторинг на инсекти, кои се намамуваат во поставените замки.
 • icon_optimizer

  Оптимизатор на култури

  Алатка за поддршка при носење на одлуки која на одгледувачите им дава основа за заштеда на вода и ѓубрива.
 • icon_satfeeds

  SatFeeds

  Интеграцијата на сликите од спектралните сателити дозволува глобален поглед на парцелите со механизми за препораки и предупредувања.
 • icon_weather

  Временска прогноза

  Комплетна слика на метеоролошките влијанија врз културите за минатото и иднината.

Доколку винопроизводителот не води добра евиденција за време на процесот на производство на вино, голем број на важни податоци и забелешки можат да бидат изгубени, и така би биде изгубена и шансата да се учи од добрите и лошите работи, а со тоа и можноста да се стане подобар производител на вино ќе се изгуби

— Дамир Лучиќ, земјоделец и специјалист за овоштарство и лозарство во Datalab Agro, Хрватска

Технологијата напредува и наша желба беше нашата фарма да стане модерна, каде што ќе можеме да вршиме мониторинг на нашето стадо на лесен начин, па така одлучивме да воведеме ERP систем

— Паво Салиќ, Хрватска

Вие сте на чекор подалеку од земјоделството на иднината

PANTHEON Farming Ви ја дава моќта да ја водите Вашата фарма попаметно. Контактирајте не и ние ќе Ви помигнеме да изградите успешен бизнис.

Контактирајте не
Share This