Упатување Фарми | Молдавија

Agrotel

“Ние сакаме да ги користат најновите технологии и опрема за да се зголеми продуктивноста и да се подигне ефикасноста. Исто така, сакаме да расте био овошје во согласност со стандардите на ЕУ. Ние веруваме PANTHEON земјоделство може да ни помогне да се постигнат овие цели. ”

Teleman Vaeceslav – земјоделец

Каков вид на фарма имате и она што е вашата главна активност?

Растеме јаболка. Ние засадени овоштарник во Р. Молдавија во 2008 година со помош на следниве видови:. Лерин, Прима и Ремо. Оваа година ние сме проширување на друга нива со овие сорти: Црвениот началникот, Гала мора, шампион и Romus трети

Колку луѓе работат таму, и колку долго има постоела?

Постојат три работници на фармата, вклучувајќи ме и мене. За време на жетва, ќе вработи повеќе луѓе. Нашата компанија е основана во 2007 година.

Каде да се продадат вашите производи? Како ги пазарот?

Ние продаваме нашите производи на големо, главно, на рускиот пазар и на домашниот пазар за преработка на овошје фабрики. & Планираме да продаваат нашите производи на романскиот пазар во иднина, како и.

Она што го разликува од фарми со слични активности? Она што те прави посебен?

Ние сакаме да ги користат најновите технологии и опрема за да се зголеми продуктивноста и да се подигне ефикасноста. Исто така, сакаме да расте био овошје во согласност со стандардите на ЕУ. Ние веруваме Пантеон земјоделство може да ни помогне да се постигнат овие цели.

Кој благодарен за вашиот успех Вие сте сега? Што ги мотивира и да ви дискови?

Висок квалитет на овошје е клучот за успехот. За да се постигне овој квалитет, ние мора да ги користат најновите технологии во земјоделството – временските станици, следење на штетници, софтвер за управување на фарма (PANTHEON земјоделство). Исто така, сакаме да се соберат линии овошје преработка и складирање во иднина да додадете вредност на нашите производи.

Зошто се одлучивте да го користите PANTHEON земјоделство?

Како што споменав погоре, ние сакаме да ги користат најновите технологии во земјоделството и модернизирање на нашата работа.

Каков вид на бенефиции не може да се очекува од програмата (на пример, помалку време поминато во внесување на податоци и изработка на извештаи, земјоделските и преглед на трошоците, зголемување на ефикасноста, контрола на пестициди и вештачки ѓубрива користење, следење, итн)?

Штетници и болести следење, калкулатор пестициди, Фенологија – фази на раст, тоа е вистина следливост.

Во колкава мера го исполни вашите очекувања?

Ние сме се уште адаптација на програмата и учење како да ги искористат предностите на сите негови карактеристики. Би сакал програмата за да имаат повеќе визуелни икони, што е повеќе user-friendly. Со нетрпение очекуваме да на модулот ГИС да видиме како можеме да ги примени своите функции на нашата фарма.

Како би ја опишале вашата искуство со PANTHEON земјоделство?

Ние сме на почетокот, уште за учење.

Дали сте посетувале обука? Тоа беше предизвик да започнете со користење на програма?

Тимот на Даталаб претстави функции и ми понуди постојана поддршка за имплементација на софтвер.

Дали сакате да додадете нешто?

Очекуваме идните верзии да имаат подобри интерфејс, како и способноста да се интегрираат опрема за следење за овоштарство: временските станици, стапици штетници итн Ви благодариме.

Share This